mangiAcasa - Thuis eten in Toscane. Door heel Toscane komen wij op uw (vakantie-) adres persoonlijk voor u koken.

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een groente- en aardappelgarnituur.

S1 Tagliata alla Fiorentina
Chianina-runderen zijn een Toscaanse trots. Gesneden (tagliate) reepjes op rucola en kerstomaatjes met parmesaanse kaas en een saus van ingekookte balsamico-azijn zijn spectaculair.
S2 Carpaccio al tartufo
Flinterdunne ossehaas met in truffelolie gemarineerde paddestoelen.
S3 Saltimbocca alla Romana
'Springt in de mond' zou de letterlijke vertaling zijn. Een kalfsschnitzel met verse salie en rauwe ham.
S4 Branzino alla menta
Frisse zeebaars met munt en kappertjes op een ondergrond van aardappelen uit de oven.
S5 Salmone su fagiolini e finocchio dal forno
Zalmsteak op spersiebonen en venkel met aioli.
S6 Ossobuco alla Milanese
Kalfsschenkel uit de oven, met gremolada (peterselie, knoflook, citroen)
S7 Cacciucco alla Livornese
De Toscaanse variant op de Franse Bouillabaisse; met de restvangst maken vissers een gevulde vissoep.
S8 Vitello tonnato
De bijzondere combinatie van kalfsvlees en tonijn heeft iets bovennatuurlijks.
S9 Pesce spada con gremolada
De zwaardvis is een sterk dier waarop wordt gejaagd met speren. Gremolata is een mengsel van peterselie, knoflook en citroen.
S10 Pollo alla cacciatora
Als de jacht niet helemaal uitgepakt heeft zoals gehoopt, kan er altijd nog een kip van het erf worden geconsumeerd met paddestoelen uit de tuin.

Klik hier om terug te keren naar de uitleg over uw menukeuze of ga verder naar de nagerechten.