Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een groente- en aardappelgarnituur.
- S1 Tagliata alla Fiorentina
- Chianina-runderen zijn een Toscaanse trots. Gesneden (tagliate) reepjes op rucola en kerstomaatjes met parmesaanse kaas en een saus van ingekookte balsamico-azijn zijn spectaculair.
- S2 Carpaccio al tartufo
- Flinterdunne ossehaas met in truffelolie gemarineerde paddestoelen.
- S3 Saltimbocca alla Romana
- 'Springt in de mond' zou de letterlijke vertaling zijn. Een kalfsschnitzel met verse salie en rauwe ham.
- S4 Branzino alla menta
- Frisse zeebaars met munt en kappertjes op een ondergrond van aardappelen uit de oven.
- S5 Salmone su fagiolini e finocchio dal forno
- Zalmsteak op spersiebonen en venkel met aioli.
- S6 Ossobuco alla Milanese
- Kalfsschenkel uit de oven, met gremolada (peterselie, knoflook, citroen)
- S7 Cacciucco alla Livornese
- De Toscaanse variant op de Franse Bouillabaisse; met de restvangst maken vissers een gevulde vissoep.
- S8 Vitello tonnato
- De bijzondere combinatie van kalfsvlees en tonijn heeft iets bovennatuurlijks.
- S9 Pesce spada con gremolada
- De zwaardvis is een sterk dier waarop wordt gejaagd met speren. Gremolata is een mengsel van peterselie, knoflook en citroen.
- S10 Pollo alla cacciatora
- Als de jacht niet helemaal uitgepakt heeft zoals gehoopt, kan er altijd nog een kip van het erf worden geconsumeerd met paddestoelen uit de tuin.
Klik hier om terug te keren naar de uitleg over uw menukeuze of ga verder naar de nagerechten.