mangiAcasa - Thuis eten in Toscane. Door heel Toscane komen wij op uw (vakantie-) adres persoonlijk voor u koken.

Wie zijn wij?

Toen ik als kind met mijn ouders voor het eerst in Siena kwam, schijn ik te hebben gelispeld: 'Later, als ik groot ben, wil ik hier wonen.' Dat idee is nog jaren blijven hangen en na de middelbare school te hebben afgerond heb ik een magisch jaar in Siena Renaissance-kunstgeschiedenis en Italiaans gestudeerd. Vervolgens bemachtigde ik een studiebeurs voor een universiteit in het uiterste zuiden, Reggio Calabria. Voor de wijn- en olijvenoogst kwam ik nog vaak terug in Toscane, Volterra. Alle studentenhuizen waar ik ooit woonde heb ik sociaal aan elkaar gekookt. Koken is daarmee de grootste kunstvorm van alle en die heb ik later in praktijk kunnen brengen in restaurants in Calabria, Toscane, Frankrijk en Spanje. De daarmee opgedane kennis heb ik mogen overdragen aan chefs in China. Mijn gepassioneerde liefde voor Italië zocht meer uitgangen, wat heeft geleid tot vier boeken: een bundel verhalen over het studentenleven in Calabria, 'Dansen op vulkanen,' een reisgids over Sicilië, een over Toscane en een roman die zich afspeelt in Siena en Volterra: 'Stille schittering.' Overal ter wereld zijn mooie vrouwen en lekker eten, maar in Italië zijn die dingen nog boven het opperwezen verheven. Als ik ook u mee zou mogen slepen in tenminste het tweede deel van die stelling, zou dat een groot genoegen zijn.

Remko Tekke
Thuis eten in Toscane!